Aktuelt

Elevate Your Product with High-Quality Poultry Protein

Publisert: 10, 28, 2024 | Oppdatert: 10, 28, 2024

In today’s market, consumers demand high-protein, nutritionally balanced products. It’s crucial to meet these expectations without sacrificing taste or texture.


Norilia’s protein concentrate, Nor-HydroPep 60 DM, makes it easy to create products with high protein and optimal quality. At the same time, it preserves the desired texture and flavor of your final product.

Bærekraftsrapport 2023

Publisert: 08, 13, 2024 | Oppdatert: 10, 08, 2024

Bærekraftsrapporten for 2023 oppsummerer påvirkningen på klima, natur, dyrevelferd og folkehelse gjennom vår og Norturas verdikjede. Den inkluderer også relevant informasjon om Norilias virksomhet der det er aktuelt.

Power Your Product with Superior Poultry Protein: Unleash Enhanced Nutrition

Publisert: 04, 22, 2024 | Oppdatert: 10, 28, 2024

The protein supplement Nor-HydroPep 90SD offers a well-balanced amino acid composition which makes it excellent for protein enhancement within food applications

Den nye oljen: Kan norsk kyllingolje forbedre snacksindustrien?

Publisert: 03, 17, 2023 | Oppdatert: 03, 17, 2023

På en fabrikk i Norge, produseres verdens første chips fritert i kyllingolje. Oljen er den første av sitt slag som brukes på denne måten, og er utvunnet med innovativ teknologi hos Norilia.

Norske matprodusenter leder an på dyrevelferd

Publisert: 10, 04, 2022 | Oppdatert: 10, 04, 2022

En fersk global måling viser at norske matprodusenter er blant verdens beste på dyrevelferd. Nortura klatrer to nivåer i forhold til fjorårets måling, og er nå på nest høyeste nivå.

Menneske- og arbeidsrettigheter

Publisert: 07, 01, 2022 | Oppdatert: 07, 14, 2022

I dag trer den nye åpenhetsloven i kraft. Åpenhetsloven gir både forbrukere og andre rett til informasjon om virksomhetens håndtering av forhold knyttet til menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

Dataangrep

Publisert: 12, 31, 2021 | Oppdatert: 12, 31, 2021

Nortura ble utsatt for et dataangrep 21. desember. Det ble derfor besluttet å stenge ned IT-systemer og fjerne internettilgangen på alle Norturas lokasjoner for å minimere mulig skade på systemer og operasjoner. Dette gjelder også for datterselskaper, inklusive Norilia. Vi kan derfor ikke motta ekstern e-post for øyeblikket. Dersom du trenger å komme i kontakt med oss, send en sms eller ring din kontaktperson.

Amazing Grazing - Bærekraftig kjøtt og ull fra sau som beiter i norsk utmark

Publisert: 12, 03, 2021 | Oppdatert: 12, 03, 2021

Forskningsprosjektet #Amazing grazing skal bidra til å forstå mer av hva som kan bidra til at både kjøtt- og ull fra sau som beiter i norsk utmark kan få en enda høyere verdi. Prosjektet ledes av Lise Grøva ved NIBIO. Norilia deltar aktivt som prosjektpartner i prosjektet.

Norilia deltar i to nylig startede SFI-er

Publisert: 07, 19, 2021 | Oppdatert: 10, 16, 2024

Forskning og innovasjon er avgjørende for Norilia for å skape nye produkter som kundene våre ønsker og trenger. Det norske SFI-programmet - Senter for Forskningsdrevet Innovasjon - gir en perfekt plattform for forskning og innovasjon sammen med både forskningsinstitutter og industrielle partnere. Norilia ble med i to nylig startede SFI-prosjekter. SFI Industrial Biotechnology; og SFI Digifoods.

Innovativ bruk av restråstoff fra kylling og kalkun

Publisert: 07, 12, 2021 | Oppdatert: 07, 12, 2021

Hvordan kommer høyverdige proteiner best til nytte for mennesker? Det nylig avsluttede IPNprosjektet Hydroprot har hatt som mål å utvikle minst tre nye høyverdige og trygge kyllinghydrolysat-baserte produkter. Prosjektet er finansiert av Forskningsrådet.

Minister-besøk på Bioco

Publisert: 06, 25, 2021 | Oppdatert: 07, 22, 2021

Bioco er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Onsdag 23. juni besøkte landbruks- og matminister Olaug Bollestad det nye Bioco-anlegget på Hærland i Indre Østfold.

Unge og eldre sier ja-takk til proteinpulver fra kyllingrestråstoff - resultat fra HydroProt

Publisert: 06, 17, 2021 | Oppdatert: 06, 28, 2021

Å sørge for at hele kyllingen blir spist er bra både for miljøet, helsen og økonomien. Nå har Nofima-forskere undersøkt om unge, eldre og treningsivrige kan tenke seg proteinberiket mat basert på restråstoff fra kylling, som del av HydroProt prosjekt. Et artikkel om tema har vært publisert hos Matindustrien og forskning.no

Norilia og ReSourcer samarbeide

Publisert: 03, 05, 2021 | Oppdatert: 03, 05, 2021

Norilia samarbeider med ReSourcer, en spennende nye satsing rund restråstoff og sidestrøm utnyttelse.

Norilia er med på The Explorer!

Publisert: 11, 26, 2020 | Oppdatert: 11, 26, 2020

Norilias protein løsninger er nå med på The Explorer - Greentech from Norway.

Podcast om Norilia Nordic

Publisert: 11, 25, 2020 | Oppdatert: 11, 25, 2020

Norsk Landsbrukssamvirke har publisert flere artikler og en podcast om Norilia Nordic og konkurransefordel for Nordiske huder og skinn.

Ny ledelse i Hud og skinnvirksomheten

Publisert: 10, 20, 2020 | Oppdatert: 10, 20, 2020

Vår nåværende leder for hud- og skinnområdet, Lars Chr. Dørum, har bestemt seg for å trappe ned etter 31 år i tjenesten. Hans innsats la grunnlaget for vår forretningsvekst og gjorde produktene våre kjent over hele verden. Vi er takknemlige for all hans innsats og de store prestasjonene han har skapt for selskapet.

Prisendringer ull fra nytt ullår starter i uke 36

Publisert: 08, 31, 2020 | Oppdatert: 08, 31, 2020

Covid19-pandemien har hatt stor effekt på Norilias eksport av ull. Pandemien har ført til reduksjon i etterspørsel, historisk lave priser og en vesentlig økning i mengde ull på lager. Som følge av dette ser Norilia seg nødt til å redusere avregningspris til produsent til kroner null for alle klasser fra og med nytt ullår starter i uke 36. Pristilskuddet vil bli formidlet som tidligere. Utbetaling til produsent blir dermed lik pristilskuddet.

Kastel Shoes lager sneakers i norsk ull

Publisert: 08, 31, 2020 | Oppdatert: 09, 03, 2020

To varianter er foreløpig laget i norsk ull: Lofoten Stone Grey av ull fra Grå Trønder og Lofoten Cram White av crossbred-ull

Norilia er med i to nye podcasts om sirkulær økonomi og innovasjon

Publisert: 06, 03, 2020 | Oppdatert: 06, 03, 2020

Norilia nylig deltok i to podcasts fra landbruk.no - en om Norsk landbruk sitt bidrag i sirkulær økonomien, og en om landbrukets innovasjonscamp 2020.

iProcess prosjekt – mulighet for ful sporbarhet av alle huder foredlet av Norilia helt tilbake til gård

Publisert: 03, 19, 2020 | Oppdatert: 03, 19, 2020

Sporbarhet er mer og mer viktig for mange produktområde, og huder er intet unntak. Norilia jobber aktiv med å tilbyr mer og bedre sporbarhet av huder og har testet metoder som muliggjøre ful sporbarhet av huder gjennom verdikjede, helt til sluttbrukere, i den nylig avsluttet forskningsprosjektet iProcess.

Norilia og Himmerlandskød etablerer Norilia Nordic

Publisert: 02, 17, 2020 | Oppdatert: 02, 17, 2020

Norilia og Himmerlandskød etablerer nå Norilia Nordic som et felles salgsselskap for nordiske huder og skinn. Begge selskapene ønsker å bygge videre på den sterke markedsposisjon Norilia har opparbeidet for norske huder og skinn til kvalitets huder og skinn fra Norden.

Kalsium fra eggeskall levert av Norilia er hovedingrediensen i et kosttilskudd som nylig ble lansert

Publisert: 01, 31, 2020 | Oppdatert: 01, 31, 2020

Zobrius Pharma har lansert et nytt kosttilskudd, Maxx-calzium, som gir et naturlig og organisk kalsiumalternativ sammenlignet med inorganisk kalsium fra kalkstein som er det vanlige å bruke i kosttilskudd. Kalsium fra eggeskall levert av Norilia er hovedingrediensen i dette nye produktet, i tillegg til både vitamin D3 og K2 som er vitaminer som bidrar til økt opptak av kalsium i kroppen.

Food and Drink Award til Norilia

Publisert: 12, 02, 2019 | Oppdatert: 12, 02, 2019

Norilia har blitt tildelt to priser fra LUXlife Magazine: Best Plus Products Food Production Company - Norway, og the Excellence Award for Sustainable Agriculture 2019.

Doktorgradsstudie viser potensial for plussprodukter i gjærproduksjon til fôr

Publisert: 09, 26, 2019 | Oppdatert: 09, 26, 2019

David Lapeña Gómez disputerte 13.September for PhD graden ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). PhD prosjekt til David er en del av Foods of Norway - Senter for Forskningsdrevet Innovation (SFI). Tittelen på PhD avhandlingen er: ""Gjær produsert fra gransukker og hydrolysater av proteinrike biprodukter som en fôringrediens". David har tested flere plussprodukter fra Norilia i studiene.

Devold x Sigrid

Publisert: 09, 22, 2019 | Oppdatert: 09, 26, 2019

Før i tida var ting skapt for å vare. Av og til må vi hente ting fra fortida for å skape en bedre fremtid. Det sier Devold om hvorfor de har remikset et av verdens mest naturlige og bærekraftige plagg; strikkegensere i 100 % ren, norsk ull.

Doktorgrad for studier som viser effekt av kylling hydrolysat på metabolisme

Publisert: 09, 17, 2019 | Oppdatert: 09, 17, 2019

Thomas Aquinas Aloysius disputerte 13.09.2019 for PhD graden ved Universitetet i Bergen (UiB) på avhandlingen: Chicken protein hydrolysates and chicken oil influence lipid metabolism and inflammation in relation to obesity and atherosclerosis. Doktoranden er fra Jaffna på Sri Lanka. Han har Cand.scient. grad i molekylærbiologi fra UiB.

Motemerket Tom Wood inngår samarbeid med Røros Tweed

Publisert: 09, 15, 2019 | Oppdatert: 09, 26, 2019

Tom Wood lanserer sin AW19-kolleksjon inspirert av den norske kulturarven i samarbeid med tradisjonsrike Røros Tweed. Med farger hentet fra kystlinjens arkitektur og natur, omfavner samarbeidet både historie og lokale tradisjoner. Og med sitt største marked i Japan, blir kolleksjonen blant annet å finne i de mest toneangivende motebutikkene der

Nye ullpriser til produsent fra 9. september

Publisert: 09, 09, 2019 | Oppdatert: 09, 26, 2019

Prisene på crossbredull på verdensmarkedet har over lengre tid vært lave. Markedet preges av at etterspørselen fra Kina er lav og til dels fraværende samt handelssituasjonen mellom Kina og USA. Det var noen positive tegn å spore i etterspørsel og priser i mai, men etter det gikk prisene ned igjen.

Påskeegg eller gullegg?

Publisert: 04, 12, 2019 | Oppdatert: 11, 13, 2019

Nordmenn elsker egg til påske. I Norilia elsker vi egg hele året.

Kyllingbein som medisin mot diabetes

Publisert: 03, 22, 2019 | Oppdatert: 03, 22, 2019

Rundt 8% av verdens befolkning har diabetes type 2, en sykdom som skyldes at de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen danner for lite av hormonet insulin. Insulin er viktig for opptak av sukker fra blodbanen til ulike vev i kroppen. Diabetes type 2 fører til et vedvarende forhøyet blodsukker fordi kroppens celler ikke klarer å ta opp sukkeret, og det hoper seg opp i blodet som over tid er negativt for helsen. En fremtidig løsning kan potensielt bli funnet i kyllingpeptider.

Kan flertrinns enzymatisk prosessering bidra til å utnytte enda mer av potensialet i våre råvarer?

Publisert: 01, 16, 2019 | Oppdatert: 02, 27, 2019

Enzymatisk hydrolyse er en viktig teknologi for Norilia. Det er denne teknologien vi har tatt i bruk for å produsere våre protein- og oljeingredienser fra fjørfe. Enzymatisk hydrolyse er en effektiv teknologi som skaper høykvalitets ingredienser. Men hva om man ved å legge til flere trinn i prosessen klarer å gjøre tilgjengelig enda flere av råvarens potensielle fordeler for våre kunder? Å undersøke potensialet i og merverdien av flertrinns enzymatisk hydrolyseprosessering, eller med andre ord, kaskadeteknologi, er fokuset for forskningsprosjektet Notably, ledet av Nofima AS.

Plaster med Norilias eggeskallmembran testes på sykehus

Publisert: 12, 20, 2018 | Oppdatert: 12, 21, 2018

Vår ingrediens fra eggeskallmembran er en av våre suksesshistorier. Biovotec har utviklet et nytt type plaster som kan få kroniske sår til å gro. Eggeskallmembranplasteret er nå klart til å testes på sykehus.

Norilia med i to podcaster

Publisert: 12, 05, 2018 | Oppdatert: 12, 14, 2018

Norilia har nylig vært med i to podcaster spilt inn av Norsk Landbrukssamvirke. Den ene omhandler potensialet for bruk av våre ingredienser i produkter som bidrar til bedre helse. Den andre omhandler bruken av og fremtidsutsiktene for norsk ull.

Ulldagen

Publisert: 10, 03, 2018 | Oppdatert: 12, 21, 2018

Den 15. oktober ble Ulldagen arrangert. Ulldagen er et årlig arrangement som samler representanter fra hele verdikjeden på ull, fra prousenter, ullstasjoner, industri, design, forskning og utdanning. Ulldagen arrangeres av Norilia i samarbeid med Norsk Industri. Årets Ulldag samlet næmere 120 deltakere.

Avslutningsmøte for NorZymeD prosjektet

Publisert: 10, 01, 2018 | Oppdatert: 12, 14, 2018

Norilia var partner i NorZymeD prosjektet. Nå er prosjektet sluttført, og hadde sitt avslutningsmøte 18. oktober.

Norsk ull tilgjengelig som isolasjon i sports- og fritidsklær

Publisert: 10, 01, 2018 | Oppdatert: 12, 21, 2018

Gjennom Norilias samarbeid med Baur Vliesstoffe og deres merke Lavalan®, er norsk ull nå gjort tilgjengelig som isolasjon i sports- og fritidsklær.

E S P imponerte på Oslo Runway

Publisert: 10, 01, 2018 | Oppdatert: 12, 21, 2018

Designer Elisabeth Stray Pedersen beskrives som en av de kommende stjernene innen norsk mote. Hennes visning under Oslo Runway for AW 18 ble av flere pekt ut som et av høydepunktene under moteuken.