Norilia deltar i to nylig startede SFI-er

Forskning og innovasjon er avgjørende for Norilia for å skape nye produkter som kundene våre ønsker og trenger. Det norske SFI-programmet - Senter for Forskningsdrevet Innovasjon - gir en perfekt plattform for forskning og innovasjon sammen med både forskningsinstitutter og industrielle partnere. Norilia ble med i to nylig startede SFI-prosjekter. SFI Industrial Biotechnology; og SFI Digifoods.

Logos for the SFI projects

Bilde: Sintef / Nofima

Mens begge prosjektene offisielt startet i desember 2020, vil flertallet av forskningsaktivitetene starte nå etter sommeren. Det er noen spennende ting planlagt i begge prosjektene, som Norilia håper å lære mye av. Flere av aktivitetene vil også omfatte Bioco.

SFI Industrial Biotechnology, ledet av Sintef, har som mål å ta en sterk posisjon nasjonalt og internasjonalt som et kompetansesenter for bioteknologi. Dette inkluderer industrielle enzymer og biokatalytiske prosesser, fermentering og mikrobielle cellefabrikker og biogass. Norilia er involvert i både de biokatalytiske prosessene og fermenteringsaktivititeter som mulige måter å lage nye og forbedrede produkter fra råvarene våre. Les mer om prosjektet her: Industrial Biotechnology website.

SFI Digital Food Quality (eller forkortet Digifoods), ledet av Nofima, kombinerer de forskjellige ekspertmiljøene i Norge som jobber med sensorteknologi, roboter, datahåndtering og matkvalitet. Vi vil fortsette å undersøke hvordan vi kan bruke disse verktøyene for å forbedre kvaliteten på produktene våre og for å skape markedsrettede produkter som gir verdi for kundene våre. Digifoods lanserte nylig nettstedet sitt: https://digifoods.no/

Kontakter

Kontakter

Heidi Alvestrand

Leder Forretningsutvikling

Marije Oostindjer, PhD

Chief Advisor Bioprocesses and Business Strategy