Kalsium fra eggeskall levert av Norilia er hovedingrediensen i et kosttilskudd som nylig ble lansert

Zobrius Pharma har lansert et nytt kosttilskudd, Maxx-calzium, som gir et naturlig og organisk kalsiumalternativ sammenlignet med inorganisk kalsium fra kalkstein som er det vanlige å bruke i kosttilskudd. Kalsium fra eggeskall levert av Norilia er hovedingrediensen i dette nye produktet, i tillegg til både vitamin D3 og K2 som er vitaminer som bidrar til økt opptak av kalsium i kroppen.

Kalsium er et viktig mineral for skjelettet og tennene våre. Mangel på kalsium kan føre til benskjørhet, eller osteoporose, som øker risikoen for beinbrudd. Særlig utsatte områder er hofter, armer og rygg. Det er estimert at 5% av den norske befolkningen lider av osteoporose [1], med en høyere andel blant kvinner.

Mens risikoen for osteoporose øker med alderen, så har også hva man spiser betydning. Kalsium, vitamin D og K bidrar til å vedlikeholde normal benmasse [2]. Ben inneholder kalsium, og vitamin D og K bidrar til å støtte opptak og utnyttelse av kalsium i benmassen. Kalsium fra eggeskall kan ha en fordel i forhold til inorganisk kalsium med hensyn til biotilgjengelighet [3], noe som vil bli utforsket videre i kliniske forsøk de kommende år.

Maxx-calzium er per i dag tilgjengelig i utvalgte butikker i Norge, men planen er å lansere produktet internasjonalt i fremtiden. Produktet består av små kapsler som er lette å svelge, noe som gjør det passende for voksne i alle aldre. Produktet inneholder norsk eggeskallkalsium fra Norilia, fra egg foredlet ved Nortura Revetal, som har blitt kvernet, sterilisert og GMP-godkjent.

Link til Zobrius Pharmas nettside

Kilder:

[1] https://www.fhi.no/en/mp/chronic-diseases/osteoporosis-and-fractures/osteoporosis-and-fractures-in-norwa/
[2] https://www.eufic.org/en/healthy-living/article/healthy-bones-for-life
[3] Seigo Sakai et al. J. NutrSciVitaminol. 63.120-124, 2017

Kontakter

Kontakter

Øystein Danielsen

Leder Ingredienser

Heidi Alvestrand

Leder Forretningsutvikling