Ingredienser
Bilde: Sune Eriksen
Rene råvarer
Norilia`s ingredienser er basert på råvarer fra norske gårder - et fantastisk utgangspunkt for å utvikle sunne og bærekraftige produkter. Små norske gårder, og et fokus på dyrenes helse og velferd gjennom hele forsyningskjeden, resulterer i høykvalitets matvare-ingredienser som skaper merverdier for våre kunder.
Bygget på kompetanse
Alle Norilias ingredienser har blitt utviklet ved hjelp av spesialistkompetanse fra akademia, forskningsinstitutter og våre industripartnere. Vi er drevet av innovasjon og bruker våre innsikter og kompetanse til å utvikle prosesser og ingredienser som komme til nytte av våre kunder.
Bilde: Sune Eriksen
Ernæring som bidrar til økt ytelse og et sunnere liv
Våre ingredienser er laget med våre kunders- og konsumentenes behov i tankene. Vi utnyttet det fulle potensialet i våre råvarer for å skape ingredienser som bidrar til å hjelpe forbrukere som er opptatt av ernæring, sportsernæring og en sunnere livsstil. Våre ingredienser er basert på fjærfe og egg og er egnet for mange anvendelser der protein, energi eller mineraltilskudd er av interesse. Som for eksempel i sportsernæring, kosttilskudd eller skjønnhetsprodukter.
Eggehinnen får kroniske sår til å gro
På Norturas anlegg på Revetal knekkes tusenvis av egg hver dag for å lage ingredienser og produkter fra egg, for eksempel vafler. Men hva gjør man med eggeskallet? Hvert år genereres det 800 tonn eggeskall fra disse prosessene. I flere år har løsningen vært å betale for å kvitte seg med dette råstoffet, frem til en ny, innovativ teknologi ble tatt i bruk for å utnytte skallet bedre.
Fra beinråstoff til proteiner
Norilia bruker beinrester fra kyllingindustrien til å utvikle proteinrike tilsetningsstoffer i matindustrien. Proteinene har et høyt proteininnhold som anses å gi store og naturlige helsefordeler.
Eggehinnen får kroniske sår til å gro
På Norturas anlegg på Revetal knekkes tusenvis av egg hver dag for å lage ingredienser og produkter fra egg, for eksempel vafler. Men hva gjør man med eggeskallet? Hvert år genereres det 800 tonn eggeskall fra disse prosessene. I flere år har løsningen vært å betale for å kvitte seg med dette råstoffet, frem til en ny, innovativ teknologi ble tatt i bruk for å utnytte skallet bedre.