Innovasjon og forretningsutvikling

Bilde: Sune Eriksen

Samarbeid som grunnlag for innovasjon

Forskning er avgjørende for Norilia for å utvikle nye måter å utnytte potensialet som ligger i våre råvarer og ingredienser. Nye bioprosesser og smarte teknologier for økt verdiskapning utvikles og testes i samarbeid med våre forskning- og industripartnere. For oss er forskning, markedsinnsikt og samarbeid nøkkelen til å finne nye muligheter for å foredle våre fantastiske råvarer til høyverdi produkter av ypperste kvalitet.

Foredling for å løse samfunnsbehov

Våre produkter og ingredienser har egenskaper som kan bidra til å løse samfunnsutfordringer knyttet til helse og bærekraft. Dette danner grunnlag for våre innovasjoner som fokuserer på bedre bruk av råvarer for bedre helse og livskvalitet, samt mer ansvarlig produksjon og forbruk. Ved å løse samfunnsbehov samtidig som vi skaper merverdi for våre kunder er vi med på å løse samfunnsutfordringer.

Bilde: Sune Eriksen

Eggehinnen får kroniske sår til å gro

På Norturas anlegg på Revetal knekkes tusenvis av egg hver dag for å lage egg-ingredienser og produkter som for eksempel vafler. Men hva gjør man med eggeskallet? Hvert år oppstår det 800 tonn eggeskall som har vært både dyrt og krevende å bli kvitt. Nå er det endelig funnet en løsning.

Skånsom metode for å utvinne protein av høy kvalitet

Proteiner – alle trenger dem, og noen ser ut til aldri å få nok av dem. Norilia har tatt i bruk en skånsom konfidensiell prosess for å ta ut mest mulig av potensialet i proteiner fra kylling og kalkun. Prosessen er basert på forskning og erfaringer gjort innenfor andre industrier, og gjør proteinene mer tilgjengelig og lettere å fordøye. Proteinene kan anvendes på en rekke områder.

Norilia er navet i Norturas økosystem for plussprodukter

Om lag to tredjedeler av inngående biomasse (levende vekt dyr og egg) på Norturas anlegg blir til kjøtt- og eggprodukter Den siste tredelen – for eksempel huder, skinn, ull, tarmer, innmat, bein og eggeskall – utgjør det vi i Norilia kaller for plussprodukter. Dette er råstoff som, håndtert riktig, representerer et pluss både for bonden, for kunden og for Norilia.

Eggehinnen får kroniske sår til å gro

På Norturas anlegg på Revetal knekkes tusenvis av egg hver dag for å lage egg-ingredienser og produkter som for eksempel vafler. Men hva gjør man med eggeskallet? Hvert år oppstår det 800 tonn eggeskall som har vært både dyrt og krevende å bli kvitt. Nå er det endelig funnet en løsning.

Norilia er navet i Norturas økosystem for plussprodukter

Om lag to tredjedeler av inngående biomasse (levende vekt dyr og egg) på Norturas anlegg blir til kjøtt- og eggprodukter Den siste tredelen – for eksempel huder, skinn, ull, tarmer, innmat, bein og eggeskall – utgjør det vi i Norilia kaller for plussprodukter. Dette er råstoff som, håndtert riktig, representerer et pluss både for bonden, for kunden og for Norilia.

Skånsom metode for å utvinne protein av høy kvalitet

Proteiner – alle trenger dem, og noen ser ut til aldri å få nok av dem. Norilia har tatt i bruk en skånsom konfidensiell prosess for å ta ut mest mulig av potensialet i proteiner fra kylling og kalkun. Prosessen er basert på forskning og erfaringer gjort innenfor andre industrier, og gjør proteinene mer tilgjengelig og lettere å fordøye. Proteinene kan anvendes på en rekke områder.

Aktuelt

Se alle
Kontakter

Kontakter

Heidi Alvestrand

Leder Forretningsutvikling
email hidden; JavaScript is required

Marianne Skov, PhD

Fagsjef Helse og Ernæring
email hidden; JavaScript is required

Piotr Chylenski

Fagsjef Bioprosesser
email hidden; JavaScript is required

Ane-Guro Danielsen

Senior Forretningsutvikler
email hidden; JavaScript is required