Innovasjon og forretningsutvikling
Bilde: Sune Eriksen
Samarbeid som grunnlag for innovasjon
Forskning er avgjørende for Norilia for å utvikle nye måter å utnytte potensialet som ligger i våre råvarer og ingredienser. Nye bioprosesser og smarte teknologier for økt verdiskapning utvikles og testes i samarbeid med våre forskning- og industripartnere. For oss er forskning, markedsinnsikt og samarbeid nøkkelen til å finne nye muligheter for å foredle våre fantastiske råvarer til høyverdi produkter av ypperste kvalitet.
Foredling for å løse samfunnsbehov
Våre produkter og ingredienser har egenskaper som kan bidra til å løse samfunnsutfordringer knyttet til helse og bærekraft. Dette danner grunnlag for våre innovasjoner som fokuserer på bedre bruk av råvarer for bedre helse og livskvalitet, samt mer ansvarlig produksjon og forbruk. Ved å løse samfunnsbehov samtidig som vi skaper merverdi for våre kunder er vi med på å løse samfunnsutfordringer.
Bilde: Sune Eriksen
Eggehinnen får kroniske sår til å gro
På Norturas anlegg på Revetal knekkes tusenvis av egg hver dag for å lage ingredienser og produkter fra egg, for eksempel vafler. Men hva gjør man med eggeskallet? Hvert år genereres det 800 tonn eggeskall fra disse prosessene. I flere år har løsningen vært å betale for å kvitte seg med dette råstoffet, frem til en ny, innovativ teknologi ble tatt i bruk for å utnytte skallet bedre.
Fra beinråstoff til proteiner
Norilia bruker beinrester fra kyllingindustrien til å utvikle proteinrike tilsetningsstoffer i matindustrien. Proteinene har et høyt proteininnhold som anses å gi store og naturlige helsefordeler.
Verdifulle plussprodukter fra matindustrien
Nortura er Norges største produsent av kjøtt og egg. Om lag to tredjedeler av dyrene som slaktes på deres anlegg går direkte til forbrukere på det norske markedet. Den siste tredelen utgjør det vi i Norilia kaller for plussprodukter. Dette er huder, skinn, ull, tarmer, innmat, bein og eggeskall
Vi kaller dette plussprodukter, fordi det fremdeles er råstoffer med stor verdi. Navnet signaliserer at råstoffer som ivaretas på en god måte representerer et pluss – både for bonden, for forbrukere og for Norilia.
Eggehinnen får kroniske sår til å gro
På Norturas anlegg på Revetal knekkes tusenvis av egg hver dag for å lage ingredienser og produkter fra egg, for eksempel vafler. Men hva gjør man med eggeskallet? Hvert år genereres det 800 tonn eggeskall fra disse prosessene. I flere år har løsningen vært å betale for å kvitte seg med dette råstoffet, frem til en ny, innovativ teknologi ble tatt i bruk for å utnytte skallet bedre.
Verdifulle plussprodukter fra matindustrien
Nortura er Norges største produsent av kjøtt og egg. Om lag to tredjedeler av dyrene som slaktes på deres anlegg går direkte til forbrukere på det norske markedet. Den siste tredelen utgjør det vi i Norilia kaller for plussprodukter. Dette er huder, skinn, ull, tarmer, innmat, bein og eggeskall
Vi kaller dette plussprodukter, fordi det fremdeles er råstoffer med stor verdi. Navnet signaliserer at råstoffer som ivaretas på en god måte representerer et pluss – både for bonden, for forbrukere og for Norilia.
Kontakter
Heidi Alvestrand
Marianne Skov, PhD
Ane-Guro Danielsen