Plussprodukter en del av fremtidens løsninger

Norilias plussprodukter og ingredienser kan bidra til å løse noen av verdens helse- og miljøutfordringer. Vi leter alltid etter nye måter å videreforedle slakteavfall på – for å skape verdier for bonden, forbruker og samfunnet. Dette er drivkraften bak vår forsknings- og innovasjonsaktivitet.

Vi tror at våre plussprodukter og ingredienser kan bidra til å løse flere samfunnsutfordringer. Vårt mål er å fremme bærekraftig verdiskaping som ansvarlig leverandør av trygge, bærekraftige kvalitetsprodukter – produsert med omsorg for både mennesker og dyr.

Innovasjoner som bidrar til å løse helseutfordringer

Mange animalske råvarer kan brukes til ingredienser og produkter som kan bidra til å løse helseutfordringer i samfunnet. Her er noen eksempler:

  • Fra svinetarmer utvinnes mucosa som brukes i produksjonen av heparin som er et viktig blodfortynnende legemiddel.
  • Eggeskall og eggeskallmembran benyttes blant annet i kosttilskudd for rettet mot ledd- og benhelse. Det er også gjennomført studier som viser at eggeskall-membran har bioaktive egenskaper relevant for sårpleie.
  • Gjennom bioprosessen enzymatisk hydrolyse omdannes råstoff fra kjøttrike kylling- og kalkunbein til lettopptakelige proteiningredienser – såkalte proteinhydrolysater. Proteinhydrolysatet har høy fordøyelighet og mulige effekter knyttet til muskelvedlikehold, restitusjon og mage-tarmfunksjon. I tillegg inneholder det kollagen som er etterspurt i produkter rettet mot hud, ledd- og benhelse.

Bærekraft i praksis

I flere av våre forsknings- og innovasjonsprosjekter jobber vi med å dokumentere ingrediensenes egenskaper og effekter. Noe av målet med Forsknings og Utviklingsprosjektene våre er å bygge et solid kunnskapsgrunnlag som kan støtte våre samarbeidspartnere i utviklingen av fremtidens helse- og ernæringsprodukter. Gjennom FoU-prosjekter utforsker vi nye bioprosesser som kan brukes til foredling av restråstoff og produksjon av nye innovative ingredienser. Dette gjør at vi kan øke bruksområdet og nå nye marked. Flere av våre ingredienser er relevante i produkter rettet mot en aktiv livsstil og sunn aldring.

Utnytter potensialet i råvarene våre

I Avdeling for Forretningsutvikling har vi ansvar for å bygge, forvalte og finansiere Norilias FoU-portefølje, og sørge for at den til enhver tid understøtter Norilias strategi og forskningsbehov både på kort og lang sikt. Kunnskap og resultater fra prosjektene brukes til å utvikle potensialet som ligger i animalske restråstoff, og legger grunnlaget for innovasjon og utvikling. God forståelse av kundebehov og markedstrender er avgjørende for å lykkes. Derfor jobber vi tett med våre salgs- og produksjonsavdelinger for å finne de beste løsningene.

Vi er alltid på jakt etter nye muligheter og smarte måter å utnytte råvarene våre på, både for å være konkurransedyktige – og for å bidra til mer bærekraft.

Vi samarbeider med forskningsmiljøer, kunder og andre industri aktører. Ta gjerne kontakt med oss!

Norilias forretningsmodell går ut på å sikre en best mulig ressursutnyttelse og sørge for at alle deler av dyret går inn i nye verdikjeder. Slik bidrar vi til økt bærekraft og verdiskapning.

Kontakter

Kontakter

Heidi Alvestrand

Leder Forretningsutvikling
email hidden; JavaScript is required

Marianne Skov, PhD

Fagsjef Helse og Ernæring
email hidden; JavaScript is required

Ane-Guro Danielsen

Senior Forretningsutvikler
email hidden; JavaScript is required

Piotr Chylenski

Fagsjef Bioprosesser
email hidden; JavaScript is required