Minister-besøk på Bioco

Bioco er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Onsdag 23. juni besøkte landbruks- og matminister Olaug Bollestad det nye Bioco-anlegget på Hærland i Indre Østfold.

Landbruks- og matminister Bollestad ble vist rundt på Bioco av daglig leder Eirik Pallin og hans kolleger

Bioco mottar skjærebein fra kylling- og kalkunproduksjonen fra Nortura Hærlands fjørfeanlegg via rør. Råstoffet foredles gjennom en høyteknologisk prosess, kontinuerlig enzymatisk hydrolyse, og kommer ut som høyverdige proteiner, fett og mineraler som tas hurtig opp av kroppen.

Norilia er ansvarlig for forskning, produktutvikling, salg og markedsutvikling av alle Bioco-produkter. Norilia merker allerede internasjonal etterspørsel og har begynt eksport av proteinprodukter til det amerikanske markedet, blant annet en buljongmiks som selges som kosttilskudd.

Norilia merker allerede etterspørsel etter ingrediensene fra Bioco internasjonalt og Bollestad fikk smake noen av produktene som er utviklet. Her sammen med daglig leder i Norilia, Morten Sollerud.


Les mer om Bollestad sitt besøk på Bioco her

Les mer om Bioco her

Kontakter

Kontakter

Øystein Danielsen

Leder Ingredienser

Morten Sollerud

Daglig leder

Heidi Alvestrand

Leder Forretningsutvikling