Plussprodukter Svin

Kjakeflesk u/svor
Skal være renskåret for uønskede kjertler, svor, blod og harde ytterkanter. Benyttes til produksjon av kjøttprodukter.

Svinehale + svineører
Skal være trimmet for bust/hår. Svinehale eksporteres, fortrinnsvis til Kina, og spises som delikatesse, gjerne fritert og sprø.

Griselabber
Labbene skal være renpusset og uten rester av negler. Griselabber er en råvare som de siste årene på nytt har blitt populær her til lands, og benyttes til syltelabber. Ellers går mye til eksport, fortrinnsvis til Kina, Asia og Afrika.

Svinemage
Svinemage går til eksport.

Ister
Skal være fritt for kjøtt, nyrerester og senefett. Ister er det hardeste fettet på grisen, er hvitt og minner litt om talg eller voks å ta på. Består for det meste av mettet fett, derav hardheten. Ister benyttes i kjøttprodukter hvor fettet skal være hardt, for eksempel i fleskepølse, blandet med mykere spekk. Benyttes også i blodpølse og annet. Utsmeltet og sentrifugert ister og fett kalles smult.