Skal selge svensk dyrehud

(Oslo, 17.12.13) Scapo, som eies av Nortura sitt heleide selskap Norilia , har sammen med svenske Wasa Frost startet opp et selskap som skal drive med salg og foredling av svensk dyrehud.

Det nydannede selskapet, Swedhide, skal foredle og behandle svenske dyrehuder i Norilia sitt nye og moderne anlegg for hudhåndtering i Skjeberg i Østfold. Wasa Frost vil fase ut sin virksomhet i Svenljunga fra mai 2014 og overføre den til Skjeberg.

Norske kyr er ikke bare ettertraktet som råvarer på matbordet hjemme i de tusen hjem. Norske dyrehuder er også populære og eksporteres til blant annet Europa og Asia. Noen av verdens største motehus som Prada, Hugo Boss, Cartier, Ferragamo, men også mange flere selger sine populære vesker laget av norske dyrs skinn.

Nå satser Norlia også på at svenske dyrehuder skal bli like ettertraktet. Svenske huder har et godt kvalitetsrenomme og brukes blant annet mye til eksklusive bilmerker som BMW, Audi, Mercedes og Volvo.

Europas mest moderne hudanlegg
-
Sammen med Wasa Frost håper vi at vi skal være attraktive også for svenske slakterier slik at de kan levere hud og skinn til oss. Gjennom håndtering i det vi mener er Europas mest moderne og effektive hudanlegg kommer vi også til å tilby de beste og mest konkurransekraftige priser til slakterier, sier Morten Sollerud, administrerende direktør i Norilia og styreleder i Scapo.

Det nye selskapet skal først og fremst drive med salg og foredling av huder fra storfe, men også skinn fra lam og sau.

Selskapet har allerede fått sin første leverandør. Det svenske slakteriet Skôvde Slakteri, har begynt å levere hud til det nye selskapet. Scapo vil gjennom Swedwhide nå jobbe med å få med flere svenske slakterier på leverandørlisten.