Norilia stifter europeisk selskap

(Oslo, 25.01.11) Datterselskapet Scapo Hides får sete i Lund i Sverige. Formålet er å omsette huder og skinn i Europa og Østen.

Det nye selskapet skal utvikle de forretningsmuligheter som ligger i det nordiske og polske hud- og skinnmarkedet. I tillegg skal selskapet bidra til at Norilia får et bredere fundament for plussprodukter.

– Scapo Hides skal samle inn huder og skinn fra det nordiske og polske markedet og selge dette på det internasjonale markedet, spesielt i Europa og Østen, sier Morten Sollerud, administrerende direktør i Norilia.

– Huder fra Norden og Syd-Polen holder svært høy kvalitet og er etterspurt ute i verden, så vi forventer at dette vil gi god avkastning til Norilia og vår eier Nortura, tilføyer Sollerud.

Norilia får sammen med nøkkelmedarbeidere brukt veldokumentert kompetanse innenfor hud og skinn virksomhetene. Basen for selskapet blir i Lund i Sverige, men vil også ha kontor i Polen. Det er foreløpig ansatt to medarbeidere. Morten Sollerud blir også styreleder mens daglig leder blir Truls Troedson.

Virksomheten starter 1. februar og har en egenkapital på 6 millioner svenske kroner.

Navnet Scapo Hides har sitt opphav fra Scandinavia og Polen, mens hides er det engelske ordet for hud.
 

Fakta om Norilia:

  • Norilia AS er et heleid datterselskap av Nortura SA.
  • Norilia har virksomheter innen hud/skinn, tarm og ullomsetning.
  • Norilia ansvaret for å koordinere arbeidet med plussprodukter i konsernet og de tilknyttede selskapene Noridane og Norskinn.
  • Selskapet har 48 medarbeidere og en omsetning på omlag 300 millioner kroner.