Hopp til innhold

Norsk tarm eksport

Norsk tarm eksport

Norsk tarm eksport har som oppgave å legge til rette for lønnsomt opptak av norske tarmer, gjennom eksport til aktuelle markeder

Pr i dag er det kun fåretarm som tas vare på og vi kan tilby to kvaliteter:

  • Original fåretarm, slimet fra ferske tarmer.
  • Original fåretarm, fryst ("grønne").

"Norsk tarm eksport" eksporterer all tarm som kommer fra konsernets slakterier og andre norske småfeslakterier.  Fåretarm sendes ferske fra slakteriene til tarmrenseriet ved Nortura Forus, som på leiebasis står for rensing/salting/pakking av denne tarmen. Fryst tarm pakkes og sendes direkte fra slakteriene.

Dette er naturtarm

Naturtarm består av glatt muskulatur, bindevev og slimhinner. Naturtarmens brukerområde er f.eks pølser og pålegg. Det er tynntarmen som er mest aktuell som pølseskinn i Norge.

Naturtarm

Prosessen

I dag finnes det gode maskiner som hjelper til med arbeidet, men kravet til sluttproduktet er ikke blitt noe mindre, snarere tvert i mot. Riktig håndtering og kunnskap om tarmene og maskinenes virkemåte er svært viktig.

Se vår prosess